Novogodišnja destinacija: Rim

Rim se najčešće stiže zrakoplovom ili vlakom, a ako se odlučite za vlak, budite spremni upoznati Termini, jedan od najvećih željezničkih kolodvora u Europi. Kažu da svi putevi vode u Rim, ali u Rimu svi putevi vode na Termini, glavno gradsko prometno čvorište. Doduše, posljednjih godina njegova uloga malo se smanjila zbog otvaranja Tiburtine, kolodvora za brze vlakove. Oko Terminija pronaći ćete čitav niz prodavaonica, kebabdžinica, suvenirnica, ali i smještaja poput hostela, budget hotela i bed&breakfasta.

Autobus je najbolje prijevozno sredstvo za upoznavanje Rima. Može zvučati čudno, ali njihova prometna mreža je toliko dobro organizirana da je podzemnu željeznicu (koja se još uvijek nadograđuje) najbolje koristiti samo tijekom prometne špice ili ako idete do Vatikana, a smješteni ste na drugoj strani grada.

Rim obiluje prekrasnim trgovima, a jedan od upečatljivijih jest Piazza Venezia (Venecijanski trg), trg na kojem se nalazi impozantna građevina, Il Vittoriano, posvećena prvom talijanskom kralju Vittoriju Emanueleu II., a gdje se danas nalazi Oltar domovine.
* BRISANJEM ISPOD UPISANE POVEZNICE KRŠITE ZAKON O AUTORSKOM PRAVU RH *
Preuzeto s:https://www.putovnica.net/odredista/italija/rim