Nikolina Knežević: Make up nam mnogo govori o karakteru osobe

Make up artistica Nikolina Knežević samo za Kornerstar Magazine otkriva male tajne šminkanja.

1.Koje su se dominantne nijanse reflektirale na make up palete ove sezone?

Ove sezone dominantne nijanse su jarke i “elektricne” boje,u stilu 80ih. Mnogo narancastih i rozih tonova na ocima, a na usnama smedje i pepeljaste nijanse.

2.Šta preporučujete ženama koje žele obnoviti blistavost tena? Ljepota dolazi iznutra. Bez zdravog duha sve je uzalud. Pocastite se s malo vise sna,svjezim planinskim zrakom I vitaminom D iz sunca. Vise vode,vocnih napitaka, piling i hranjive maske za kozu za cije sastojke cjerovatno vec sve imate u kuci.

3.Koji beauty proizvod je must have ove sezone?

Vratit cemo se na stare navike. Nadam se da jos negdje cuvate uvijac za trepavice. Lijepe,uvijene trepavice su u fokusu,a za naglasavanje istih must have je kvalitetna maskara. Nista manje vazno je i sjajilo za usne.

4.Zašto crveni ruž koji pripada glamuroznim ženama s vrhunskim osjećajem za stil nikada ne izlazi iz mode? Kada razmislimo koji kozmeticki proizvod najbolje predstavlja zenstvenost,najveci simbol za to je crveni ruz. Crveni ruž datira daleko u prošlost,a nosile su ga mnoge utjecajne žene od prahistorijskog doba do danas. Obiljezio je najglamouroznije doba proslog stoljeca,od 1920ih do 60ih. On je klasicni kozmeticki proizvod koji odgovara svakom tipu zene,prigodi i stilu. A klasika ne izlazi iz mode.

5.Koliko make up može reflektirati karakter osobe? Makeup nam moze mnogo reci o karakteru osobe. Makeup nanosimo svi na svoj nacin,onako kako sami osjecamo da zelimo,u prilagodbi s nasom svakodnevnicom I vjestinom. Mozemo reci da je makeup kao I potpis svake osobe. Jedinstven,neponovljiv osobni “pecat”.