Mario Knezović: Mostar me u potpunosti odredio

Karizmatični frontmen grupe “Zoster” Mario Knezović ima svoj dio mora, svoje daljine i svoj život daleko od popularnosti i medija. Jednostavan, otvoren i prirodan čovjek koji živi i stvara muziku onako kako osjeća, vodeći se iskrenošću i emocijama. Duhovit, srdačan, sa pravim manirima i  važnim snovima. Racionalan, oslobođen patetike, banalnosti i površnosti. Kada ne stvara muziku koja oduševljava ljude širom regije najradije igra tavle s prijateljima i lovi ribu na moru. Samo za Kornerstar Magazine otkriva kako se zainteresovao za muziku, o svojim počecima, glumi, rodnom Mostaru koji ga je kako nam kaže u potpunosti odredio. 
Čovjek zaboravi gdje je krenuo, ali kad ste tako iskusan putnik uvijek nadjete i neki putokaz koji vas vodi dalje tako da je najbitnije da se ide dalje i ne osvrce previse iza, to ce ionako raditi drugi kad sve ovo prestane jednog dana.
RAZGOVARAO: Adi Hodžić
1.Kako ste se zainteresovali za muziku?
S 13 godina u izbjeglistvu , poceo sam slusati i zanimati se za muziku, prvi bend koji sam zavolio tada bio je Guns n Roses i tako sam ja izbjegao u muziku.
2.Kao potrebu da nešto kažete prije 17 godina formirali ste grupu Zoster, koliko ste do danas uspjeli sačuvati tu početnu inicijalnu kapislu?
Ne znam. 17godina je dug period i covjek zaboravi gdje je krenuo, ali kad ste tako iskusan putnik uvijek nadjete i neki putokaz koji vas vodi dalje tako da je najbitnije da se ide dalje i ne osvrce previse iza, to ce ionako raditi drugi kad sve ovo prestane jednog dana. A prestat ce.
3.Prema Vašem mišljenju, koliko je reggae muzika zastupljena u našoj zemlji?
Nemam misljenje o tome, muzika je dostupnija nego ikada i ljudi mogu slusati sto zele i stvarati sto zele, je li to rege ili bilo sta drugo , svejedno je, nije svaki rege dobar rege.
4. Svojim radom prenosite poruke ljubavi, mira i tolerancije, koliko je to u današnjem svijetu obaveza svakog muzičara? To je bila neka nasa rana definicija ,dok smo bili mladjahniji, ne treba to biti nicija obaveza.

5.Pjesma “Ko je jamio” je stvar po kojoj vas šira publika prepoznaje, kako je ona nastala? Vjerojatno ,nastala je lagano ,jer da nije sigurno bi zapamtio kako je nastala, ukratko receno-ne sjecam se.

6.Mnogi Vas vide kao idealne predstavnike na Euroviziji, imate li takvih ambicija?Nemamo takvu ambiciju da imamo nasli bi nacin da odemo nazvali bi nekog rodjaka da nam sredi nastup na eurosongu i otisli bi, mozda i nazovemo , ali ne da nam se nastupat po ovim sjevernim zemljama mi bi isli kad budu spanjolci ili portugalci domacini ,gdje je jug i gdje je toplo ili bar nizozemci od ovih hladnijih.

7.Okušali ste se u glumi, i to u filmu oskarovca Danisa Tanovića “Cirkus Columbia” kakva iskustva nosite iz tog projekta? Super lijepa iskustva koja nikad necu zaboraviti.

8.Brat Vam je priznati glumac, koliko Vam je on pomogao u kreiranju lika? Nije mi odnemogao i samim tim je puno pomogao

9. Negdje sam pročitao da vam je Mostar dnevni boravak, koliko vas je taj znameniti grad odredio? Rodio sam se u njemu, odrastao i zivio do 35 godine. Mostar me je u potpunosti odredio.

10.Kada niste na turneji ili studiju, kako se najradije opuštate? Igrat tavle s prijateljima ili lovit ribu na moru.