Upoznajte Harry Coopers Cookbook najpoznatiji food blog u BiH

Harry Coopers Cookbook je najpoznatiji food blog u Bosni i Hercegovini iza kojeg stoji mladi Hajrudin Šišić. Njegov blog odiše sofisticiranim radom i očaravajućim fotografijama jela koja vas iznova mogu inspirisati. Upoznajte ga!
1.Kako si odlučio pokrenuti food blog?
– Blog sam pokrenuo s ciljem da imam mjesto gdje mogu napisati sve svoje recepte – kako bih ih mogao sve spremiti i dijeliti s prijateljima i poznanicima.
2.Odakle crpiš inspiraciju?
– Inspiraciju prolazim u svakodnevnici. Trudim se da recepti budu sezonski i da prijateljima ponudim ideje za brza i lagana jela.

 

3.Koliko je stalno praćenje trendova obavezno za tvoj blog?
– Trendovi u kulinarstvu se ne mjenjaju brzo kao u modi, pa ih je dosta lakše pratiti. Bitno ih je pratiti kako bi mogli predstaviti aktuelne i zanimljive ideje svojim prijateljima i pratiteljima. Ja se trudim da na mom blogu bude balans između klasika i trendova.
 
4.Je li više voliš spremati slana ili slatka jela?
– Ne mogu se odlučiti, volim svu hranu! Nekako imam više ideja i prostora za razvoj ideja dok pripremam slatkiše pa su vjerovatno zato slatkiši više zastupljeni na mom Instagramu.
5.Koliko je teško uvijek iznova biti drugačiji i inovativan?
– Uistinu i nije toliko teško. Svakodnevno odvojim vrijeme za prolazak zanimljivih ideja. Na Instagramu postoji toliko kreativnih ljudi da je nemoguće ostati ravnodušan na sve te kreacije. Kao što sam već i spomenuo ja se trudim da smislim recepte s voćem i povrćem koje je trenutno u sezoni.
6.Prema tvom mišljenju koliko je kuhanje ustvari umjetnost?
– Mislim da je umjetnost zato što s hranom i lijepo pripremljenim jelom možemo usrećiti ljude i to mi je glavni motiv zbog kojeg svakog dana kuham i objavljujem recepte i fotografije.
7. Kakvi su ti dalji planovi, možemo li očekivati knjigu recepata i restorančić s tvojim delicijama u budućnosti?
Trenutni planovi su da više recepata snimam tokom pripreme i objavljujem na Instagramu. Kako bih lakše predstavio sve recepte i olakšao prijateljima i pratiteljima postupak pripreme. U malo daljnjoj budućnosti su svakako u planu knjiga recepata, a restoran je veliki korak i nadam se da će nekada se ostvariti moja želja za restoranom.
hajrudin

Autor bloga: Hajrudin Šišić