Fotografije bh. frizera osvanule na naslovnici modnog magazina u Americi

Svega nekoliko mjeseci nakon što je američki časopis objavio kampanju Bestiae i naslovnu stranicu ukrasio fotografijom iz kampanje najuspješnijeg bh. frizera, plejada fotografija Berkaz by Stipe Filipović je objavljena u američkom modnom  časopisu Provocator. Naslovnicu spomenutog časopisa kao i zadnju stranicu krase forografije na kojima se nalazi Brčak Berin Ahmetbašić  obučen u hlače modne dizajnerice Gordane Zucić, sa impozantnim Werkstat nakitom na rukama, Berkaz je stao ispred objektiva Sanele Babić pod Stipinom kreativnom palicom.

“Zajedno sa Berinom dosta  sam diskutirao i kalkulirao kako zadovoljiti apetite amerikanaca. Opće poznato je da ne preferiraju proizvode sa Balkana, ovo je već drugi put u par mjeseci da su Ameri prepoznali moj rad i na naslovnici objavili moje projekte.” rekao je Filipović.

Ovo je veliki uspjeh za čarobnjaka frizura iz Gruda koji je inače predsjednik Udruženja frizera BiH.

“Veliko je to priznanje ne samo za mene već i za cijeli tim koji sam oformio za to snimanje. Drago mi je da se trud i rad prepoznaje van granica Balkana, i da su ovakve situacije dokaz da kreativnost nije ograničena na vrijeme, mjesto ili um.” dodao je Stipe.

 

 

stipe filipovic (1)