Muškarac sa stilom: Sacmir Seferović

RAZGOVARALA: Kristina Gadže

Ime i prezime: Sacmir Seferović;

Mjesto rođenja: Berlin, Köpenick

Mjesto boravka: Bijeljina

Zanimanje: Ekonomski tehničar

Dob: 24 godine (02. Marta punim 25)

Instagram profil: @bradonja_u_zemlji_cuda

Hobi: Fotografisanje, poziranje

Kako započinjete dan: Tako što prvo umijem se, doručkujem i onda se spremam za posao i tako. Kao i kod svih drugih, rutina kao rutina. XD

 Najveći uspjeh: Moj najveći uspijeh je što sam uspio da se edukujem kako formalnim obrazovanjem tako i neformalnim.Moje prvo zaposlenje koje je humanitarnog karaktera i posao koji me ispunjuje u praznim poljima.  Smatram da je svakako uspijeh posle kućnog odgoja i vaspitanja i obrazovanost osobe.

Grad koji vas je ostavio bez daha: Svakako je to Sarajevo. Ko još nije bio u tom Šeher gradu i ne zna šta propušta. Svaki put dođem u taj grad sa ogromnom željom da se prošetam Baščaršijom i ugledam svu onu ljepotu… 😀

Motivacioni citat koji vas inspiriše: „Znaš ko tebe oduvijek zagrli bez riječi.“

Tri stvari koje se uvijek mogu naći u vašem ruksaku/torbi: Novčanik, deodorans, slušalice za mobilni telefon….

 Najveći izazov: Najveći izazov mi je bio mjenjanje mog outfita, koji je generalno pomjerio granice većini momaka u mom gradu.

Omiljeni sport: Pa nisam baš neki sportski tip, ali kao dječak sam se igrao fudbala i bio sam odličan golman. 😀

Smisao života: Smisao života svog vidim jako pozitivno, vedro i tako dalje. Imao bih što šta još za reći ali je za sada sasvim dovoljno. (nadam se). Sva sreća pa sam jako optimističan momak, iako me nekada život pokušava slomiti ali vjera u Boga ne dozvolja mi da pokleknem.

Automobil iz snova: Audi A4 S line (crvena boja).

Mala tajna dobrog izgleda: Pazim na svoju ishranu onoliko koliko mi prihodi dopuštaju naravno… Sve na meni je sasvim prirodno bez vježbanja ili nekih preparata.

Mišljenje o tetovažama: Pa nemam sada neko izuzetno visoko mišljenje o Tattoo-ima ali ja otkada se borim sam sa sobom zbog tetoviranja. Ima par Tattoo koje mi se izuzetno dopadaju ali ipak koliko poznajem sebe najvjerovatnije bih se pokajao jer bi mi već druga posle nekog izvjesnog vremena bila ljepša.

Stil odijevanja: Više sam za urbaniji stil oblaćenja, što se može vidjeti po mojim fotografijama. Volim tu markantnost izraženu iz mene. Volim da sam drugačiji od drugih, jer u ovom svijetu gdje svako nekog kopira ja se pokušavam izdvojiti. Smatram da ne bih baš mogao živjeti u širokoj odjeći, te s toga imam poseban outfit, ali kada bi morao onda ne bi mi bilo teško a sve do tada uživam u drugačijem odijevanju.

Glavni cilj u životu: Pa da upišem fakultet i da diplomiram, da se ostvarim jednog dana kao roditelj, da budem humaniji nego što jesam, da imam mnogo garderobe, obuče, da imam svoj personalni foto studio i da uživam fotografisajući druge i sebe.