Ovo su najpoznatiji parovi starog Holivuda

Holivudsko zlatno doba je desetljećima iza nas, ali ne prestaje da opčinjava milione širom svijeta svojim filmskim dostignućima, ali i anegdotama iz života poznatih.

Iako to nije bilo vrijeme savremenih tehnologija, žute štampe kakvu danas poznajemo, te reality programa, poznati ni tada nisu mogli dugo svoju intimu čuvati od javnosti.

Zahvaljujući štampi, javnost je uspjela saznati za mnoge veze, ali i afere među poznatima. A neke od najvećih zvijezda Holivuda su na kraju završile i u bračnim vodama. U nastavku vam donosimo priče o tri najpoznatija holivudska para iz njegovog zlatnog doba.

PRIPREMIO: Nikola Kandić

1. Elizabeth Taylor i Richard Burton
Oni se smatraju najpoznatijim holivudskim parom XX vijeka. Upoznali su se na snimanju filma Cleopatra 1963. godine, i već tada na setu su sjevnule varnice između njih dvoje. U sceni ljubljenja njih dvoje su se toliko zanjeli, da ih je morao prekinuti režiser i reži “Sjeci”. Njihova ljubavna afera je naišla na ogroman odjek u javnosti, čak je reagovao i zavnični Vatikan, koji je ovu vezu nazvao sramotnom. Njihov prvi brak je započeo 1964. i završio se 10 godina kasnije, nakon Ričardove prevare sa mladom glumicom. Oboje su ubrzo našli nove partnere, no to nije dugo trajalo. Već sledeće 1975. opet su stupili u brak, no 1976. su se razveli po drugi i posljednji put.

2. Humphrey Bogart i Lauren Bacall
Upoznali su se na snimanju filma To Have and Have Not 1944. godine, i započeli su vezu, iako je on bio u braku. Ova veza je Loren pomogla da se probije među najveće svjetske zvijezde. Kada su se upoznali ona je imala 19, a on 45 godina. Sledeće godine, Bogart se razveo, te su njih dvoje sklopili brak i ostali u njemu sve do njegove smrti 1957. godine.  Iako je Bogart bio sklon alkoholu, Loren je uspjevala da održi skladan brak, a sa godinama je sve više uticala na njega.

3. Paul Newman i Joanne Woodward 

Upoznali su se 1953, dok je on još uvijek bio u braku sa Džeki Viti. Sa Džoanom se vjenačao 1958. i živjeli su zajedno sve do njegove smrti 2008, što se ujedno smatra i najdužim brakom među poznatima. U braku su imali i tri kćeri. Za razliku od većine ostalih holivudskih parova, živjeli su izolovano, u mjestu Vestport u Konektikatu. Kada su ga upitali zašto živi tako otuđeno, Njumen je odgovorio: “Zašto ići napolje po hamburger, kada možeš imati odrezak kod kuće”.

FOTO: Pixabay