Ove filmove morate imati na New Year listi

Novogodišnje odbrojavanje zvanično može početi! Ostalo je još svega nekoliko dana da sumiramo sve utiske i da se oprostimo od 2017.godine. Kakva god da je bila, nadajmo se da će sljedeća biti bolja. I dok cijeli grad trese novogodišnja euforija, neki će ovaj blagdan dočekati mirno, u toplini svoga doma. Ako baš i nemate neki plan kako provesti najluđu noć, donosimo vam tri filma  koji će u vaš dom unijeti dašak praznične atmosfere.
PRIPREMILA: Sunita Hotić
It's wonderful life ( Divan život ) 
Ovaj klasik iz 1946.godine, koji je inače pet puta nominovan za Oskara, je svojevrsna adaptacija pripovijetke “The Greatest Gift” (“Najveći dar”) američkog književnika Philipa Van Doren Sterna. Glavni protagonista je George Bailey, poslovni čovjek koji je na ivici suicida zbog finansijskih problema i to baš na Badnjak. U tom času, sa neba se spušta anđeo Clarence koji mu govori kako je njegov život vrijedan življenja i pokazuje mu kako bi životi njegovih bližnjih izgledali da se George nikada nije rodio. Kraj filma će vas oduševiti, a ukoliko volite crno-bijele filmove ovo je pravi novogodišnji izbor za vas.
Dirljiva, emotivna i inspirativna priča koja ne samo da će dotaći vaša srca, nego će vas i navesti da razmislite o vlastitom životu.
New Year's Eve ( Sretna Nova godina ) 
Film Sretna Nova godina u cjelosti je u znaku ljubavi. Nova godina je vrijeme za nove odluke, nove početke, i naravno, nove ljubavi. Film prikazuje različite ljude sa različitim životnim pričama i problemima, ali jedna stvar im je zajednička, a to je potraga za pravom ljubavi. Osim što će nas ovaj film najtjerati da ponovo vjerujemo u pravu ljubav, imat ćemo priliku vidjeti i kako izgleda “Velika jabuka” u svom najljepšem novogodišnjem ruhu. Glumačku postavu čine : Jessica Biel, Jon Bon Jovi, Robert De Niro, Zac Efron, Katherine Heigl, Ashton Kutcher, Sarah Jessica Parker, Hilary Swank, Sofia Vergara i još mnoga slavna imena. Ko može poželjeti bolje društvo u najluđoj noći?
Home alone  ( Sam u kući ) 
Naravno, blagdane bi bilo gotovo nemoguće zamisliti bez nestašnog Kevina koji, nakon što slučajno ostaje sam u kući, jer ga je njegova porodica zaboravila povesti u Pariz na praznični odmor, biva suočen sa dvojicom pljačkaša. Kako bi spasio dom od provalnika postavlja zanimljive zamke za nepozvane goste. Ovaj film se emituje tako često da ga slobodno možemo nazvati prvim vjesnikom novogodišnjih  praznika. Youtuber Jake Roper je isprobao najokrutnije metode koje Kevin korisiti, ali takvo što nemojte pokušavati kod kuće. Sam u kući ima čak pet nastavaka, ali onaj prvi, iz 1990.godine, je pobrao najveći broj simpatija. I da, nikada niste dovoljno stari za Sam u kući.