Emilija Milojević: Make up je umjetnost

Poznata make up artistica i blogerica Emilija Milojević samo za Kornerstar otkriva male tajne dobrog šminkanja.

1.Koje su  se dominantne nijanse reflektirale na make up palete ove sezone?Najzastupljeniji tonovi ove sezone u svim novim paletama sjenki su definitivno sve nijanse od narandzaste do crvene/bordo. One savrseno oslikavaju svako obiljezje jeseni kao najraznobojnijeg godisnjeg doba. Ili ga bar ja tako dozivljavam.

2.Šta preporučujete ženama koje žele obnoviti blistavost tena?
Svakoj zeni od srca preporucujem svakodnevnu hidrataciju, posebno u ovim hladnim danima. Moja preporuka, pored hidratantnih krema, su maske koje sluze postizanju istog efekta. Moja omiljena je Nuxe 48 SOS.
3.Je li tačno da obrve “režiraju” izgledu ostatka lica?
Apsolutno je tacno to da obrve uokviruju lice i zbog toga je veoma bitno da budu uvek uredne, lepo pocupane i precizno iscrtane.Takodje, boju obrva je bitno uskladiti sa bojom kose (pozeljno je da budu do 2 nijanse tamnije).
4.Zašto crveni ruž koji pripada glamuroznim ženama s vrhunskim osjećajem za stil nikada ne izlazi iz mode?
Crveni ruz nikada ne izlazi iz mode, po mom misljenju, upravo zbog toga sto ne moze svako da ga nosi i iznese na pravi nacin. I sami ste rekli, on je obiljezje glamuroznih zena, sa cim bih se u potpunosti slozila i sam za sebe cini jednu cjelinu kada je makeup u pitanju.
 
5..Koliko make up može reflektirati karakter osobe?
Makeup je, prije svega, umetnost pa onda sve ostalo (potreba itd..).  Upravo zbog toga smatram da sminka itekako reflektuje karakter osobe koja je nosi. Pomenuli smo slucaj sa crvenim karminom, e to je odlican primjer i u ovoj situaciji. Osoba koja nosi crveni karmin, mozemo da zakljucimo, da ima samopouzdanja i da se ne plasi da to i drugima pokaze.