Upoznajte neobičan kvintet Accordeus

Oni su mladi, talentovani, zaljubljeni u muziku. Samo za Kornerstar Magazine predstavljamo vam kvintet harmonika „ACCORDEUS“ Upoznajte ih.

PRIPREMIO: Adi Hodžić

 

thumbnail_Miljana Đurović

Miljana Đurović

“Ljubav prema ovoj vrsti umjetnosti javila se zahvaljujuci mojoj sestri, koja je svirala harmoniku, vise amaterski, ali dovoljno privlacno da me uvede u nevjerovatan svijet muzike. Iako su moji roditelji htjeli da ja odaberem neki instrument, po njima, prikladniji za djevojcicu, moja prva i velika ljubav jeste harmonika, a kasnije se i njima ispunila zelja, jer sam upisala jos jedan odsjek i kao svoj drugi instrument izabrala violinu. Kao vecini ljudi iz ovog pravca umjetnosti, tako je i meni muzika donijela mnogo nezaboravnih osjecanja i dozivljaja, ali i trazila jednako mnogo strpljenja, istrajnosti i posvecenosti. Bavljenje muzikom zahtjeva veliku disciplinu sto ne treba da obeshrabri one koji su na pocetku svog muzickog puta, vec da im pomogne u ostvarivanju svojih zamisli, i zelja da kroz istrazivanje muzike, pronadju sebe.” rekla nam je Miljana.

 

thumbnail_Nikola Pantelić

Nikola Pantelić

“Harmonika je mene izabrala, jer sam ja došao u muzičku školu sa idejom da sviram gitaru kada me je profesor harmonike primjetio na prijemnom i pitao moje roditelje šta misle o tome da krenem sa harmonikom i prebacim se na gitaru ukoliko mi se ne svidi. Kao što se primjećuje, harmoniku sam zavolio do te mjere da je sad i na studijama izučavam sa velikim entuzijazmom. Vjerujem da, što je više upoznajem, svjesniji sam da toliko toga postoji što tek treba da naučim o ovom bitnom instrumentu. Djecu i mlade, mislim na početnike koji žele da se bave muzikom, bih savjetovao da budu uporni u svom radu i da vjeruju u sebe, jer talenat i želja uvode u muziku, ali rad i svakodnevno vježbanje čine da napredujemo. Umjetnost pokreće svet, i meni je drago što mi harmonika, i muzika uopšte, omogućavaju da budem dio toga.” ispričao nam je Nikola.

 

Milica Muhadinović

Milica Muhadinović

“U nemogućnosti prevelikog izbora i neizmjernoj želji da se istaknem još od ranog djetinjstva, u pripremnom razredu niže muzičke škole kao glavni predmet mog interesovanja koje se kasnije pretvara u moje životno zanimanje biram harmoniku. Nisam željela da budem kao sve ostale djevojčice i poprilično hrabro za svoje tada male godine počinjem da sviram ovaj instrument. Kako godine prolaze sve sam srećnija i ponosnija na svoj tadašnji izbor koji me je izgradio i u velikoj mjeri odredio kao osobu. Bilo je perioda kada sam se nalazila na životnim raskrsnicama i pitala kako ja muzikom doprinosim da ovaj svijet bude bolji. Trebalo mi je vremena da shvatim da muzika oplemenjuje dušu i budi iskrene emocije u čovjeku, kako umjetniku tako i slušaocu. Upravo iz ovog razloga djeca treba da se upisuju u muzičku školu i na vrijeme se uče najuzvišenijim životnim vrijednostima.” rekla nam je Milica.

thumbnail_Stefan Ćeha

Stefan Ćeha

„Oduvijek sam pokazivao interesovanje za koloritnom paletom koju nudi umjetnost, a ljubav prema muzici i prema harmonici rađala se postepeno, jer je upravo umjerenost umjetnost života. Ako muzičar izražava jedinstvenu vjeru u muziku, tek tada može da se nosi sa izazovima sadašnjice, pritom znajući da muzika može istinski ujediniti ljude. Kako umjetnost neprestano traga za savršenstvom, mladi muzičari moraju znati jedno – na ovom nevjerovatnom putu ćete, prije svega, upoznati sebe!“ kaže Stefan.

 

thumbnail_Vanja Danilović

Vanja Danilović

“Moj izbor vezan za harmoniku je bio nadasve slučajan. Smatram da kao dijete sa nepunih devet godina nisam mogla da znam za široku lepezu njegovih izražajno-tehničkih  mogućnosti, koje sam svakako spoznala u daljem israživanju i usavršavanju, što činim i danas. Od želje da sviram klavir, dobila sam jedino slobodno mjesto na odsjeku za harmoniku na prijemnom za osnovnu muzičku školu i vjerujem  da je taj slučajni izbor slučajno okrenuo sva moja interesovanje ka jedinoj želji, a to su muzika i harmonika.

Svim mladim ljudima koji su na početku muzičkog istraživanja želim da se pronađu srcem u ovom poslu, da zaista vole put koji su izabrali i da ga vjerodostojno prate. Budite snažni, strpljivi, biće odricanja, ali osjećaj sopstvenog uspjeha nakon ostvarenih rezultata biće jači od svih prepreka koje ste morali savladati da biste došli do svog cilja. Slušajte svoje srce i slijedite svoje snove. Mislim da se tajna „Accodreus-a“ i svih nas upravo krije iza ovih riječi.” zaključila je Vanja.

NASLOVNA FOTO: Kristina Benić

Pratite nas na FB page: 
Svidio vam se tekst?
Podijelite ga s prijateljima!
%d blogeri kao ovaj: