10 citata koji će vas inspirisati da živite ispunjenim životom – SADA i OVDJE

Citate potpisuje poznati autor Eckhart Tolle

1. Neke promjene izgledaju negativne na površini, ali uskoro ćete shvatiti da je njima kreiran prostor u vašem životu za nešto novo što će se pojaviti.

2. Shvatite duboko u sebi da je sadašnji trenutak sve što imate. Učinite SADA svojim primarnim fokusom u životu.

3. Prihvatite – a zatim djelujte. Štogod da sadašnji trenutak sadrži, prihvatite ga kao da ste ga sami odabrali. Uvijek radite zajedno s njim a ne protiv njega.

4. Život je sada. Nikada nije postojalo vrijeme da vaš život nije bio sada, niti će ikada postojati.

5. Ništa se nikada nije dogodilo u prošlosti, dogodilo se u sadašnjosti. Nikada se ništa neće dogoditi u budućnosti, dogodit će se sada.

6. Kvaliteta vaše svijesti u ovom trenutku je ono što oblikuje budućnost, što naravno može jedino biti proživljeno kao Sada.

7. Biti oslobođen od vremena je biti oslobođen od psihološke potrebe za prošlošću zbog svog identiteta i budućnošću zbog svojih ispunjenja.

8. Nelagoda, anksioznost, tenzije, stres, brige – svi oblici straha – izazvani su s previše budućnosti i premalo sadašnjosti. Krivnja, žaljenje, srdžba, nezadovoljstva, tuga, ljutnja i svi oblici nepraštanja su izazvani od strane previše prošlosti i premalo sadašnjosti.

9. Ne možete pronaći sebe vraćanjem u prošlost. Možete pronaći sebe dolaskom u sadašnjost.

10. Život će vam podariti ono iskustvo koje je od najveće pomoći u evoluciji vaše svijesti. Kako ćete znati da je upravo to iskustvo ono što trebate? Tako što je upravo to iskustvo ono koje proživljavate u sadašnjosti.

Svidio vam se tekst?
Podijelite ga s prijateljima!