Mahir Sinanović: Posao frizera je dio mog odrastanja

Uspješni bh. frizer Mahir Sinanović dobitnik mnogobrojnih nagrada za frizure samo za KORNERSTAR MAGAZINE otkriva kako je ušao u svijet frizura, o svojim počecima,  trendovima, te svom putu koji ga je doveo do svijeta uspješnih koji svoju umjetnost prezentuju na kosi.
1. Kako ste se odlučili za posao frizera?
Posao frizera je dio moga odrastanja odlazeci sa mamom kod njenoga fizera . Miris laka za kosu gledajuci kako prstima nastaje frizura.
2.Kako je izgledao vaš put?
Moj put nije bas bio lagan. U porodici se niko ne bavi ovim poslom. Jako puno odricanja ali svijesno za ovo sto sada jesam.
3.Koliko je praćenje trendova must have u vašem poslu?
Pracenje trendova seminara i edukacija daje rezultat. Klijenti vole ako nista cuti sta je novo na trzistu frizerstva. A onda i primjeniti novitete.
4.Koje greške ljudi najčešće prave kada je riječ o frizuri?
Najveca greska je nerealno ocekivanje da ce dobiti zamisljeno. Tada ide iscrpna prica da ne moze to dobiti.U salonu ne radim po svaku cijenu zato sto zeli a nije realno.
5.Prema Vašem mišljenju zašto se dame vole povjeriti frizerima o svojim problemima?
Dame klijentice imaju tu potrebu nepisano pravilo povjeravanja frizeru. U vecini slucajeva muskom frizeru nego zenskom. Imaju tu sigurnost i vjerovanje. Posebno ako je dugogodisnji klijent. 
6.Šta treba posjedovati mlada osoba koja želi poći Vašim stopama?
Mlada osoba treba imati prije svega minimum talenta i zelje. A taj talenat treba majstor prepoznati i usmjeriti .
7.Kako se nakon dugotrajnog stajanja najradije opuštate?
Moje opustanje nakon radnoga dana je prije svega uz porodicu i odredjen krug prijatelja. A ponekad i sam. Svima koji rade sa klijentima treba taj momenat opustanja .