Jelena Jugović-Tuncel: Radujem se susretu s naša dva anđela

Jelena Jugović-Tuncel nekadašnja voditeljica i manekenka samo za Kornerstar Magazine otkriva kako se odlučila prije četiri godine spakovati kofere i svoj dom u Sarajevu zamijeniti adresom u Istanbulu. Nakon uspješne karijere u modelingu i glumi u Turskoj, upoznala je svog sadašnjeg muža s kojim čeka blizance, zainteresovala se za modni dizajn u kojem je tek čekaju zanimljivi izazovi i putevi.

1. Nakon kratkog voditeljskog angažmana, odlučila si izaći iz zone komfora i otići u Istanbul raditi kao model, koliko je trebalo hrabrosti za takvu odluku?

U trenutku kada sam odlazila iz Bosne, nisam mnogo razmisljala o svim promjenama koje donosi izlazak iz zone komfora. Imala sam cilj da odem, da se osamostalim i pokusam da uzmem ‘zivot  u svoje ruke’. Vjerujem u onu čuvenu misao da sreca prati hrabre i uporne. Sada kada se se osvrnem na prethodne cetiri godine, zahvalna sam na na svemu sto mi se desilo u zivotu, jer dosta stvari sam naucila, nadogradila i dalje nadogradjujem i upravo poenta  je da se ljudi ‘probude’ iz ‘uljuljkane tople’ zone komfora.

2. Je li to bio preloman trenutak u tvom životu?
Iz sadasnje perspektive vidim da jeste.
Promijene nam donese mogućnost da se “nadogradimo” i pomjerimo svoje vidike.

3. Kako izgleda svakodnevnica jedne Sarajke u Istanbulu?
Užurbano. Grad koji ima 20 miliona stanovnika ti ne dozvoljava da spavaš. Svakodnevno sam u pokretu, ponekad mislim da je 24 sata malo vremena za ovaj brzi tempo koji sami sebi namecemo. U posljednje vrijeme moje ‘fizičko’ ja mi ne dozvoljava prebrzi tempo, tako da mogu da kažem da sad uživam, jer imam vise vremena za sebe a i za stvari i ljude koji me ispunjavaju. Sada sam sigurna da ako se želi nešto, pronadje se i vrijeme.

4. Trenutno si u drugom stanju, koliko te je ono promijenilo ?
To je najljepsi osjecaj koji može da se doživi, sigurna sam da ću sama sebe demantovati kad postanem majka, jer pretpostavljam da dolaskom na svijet beba će mi biti jos snažnija emocija.Osjećam se odlično, ispunjeno i spokojno.
Mislim da me je trudnoća promijenila jer sam pronašla još dublji mir i novi smisao.

5. Svakodnevno se educiraš o majčinstvu, koliko je to važno za buduće mame?
Mislim da je veoma važno educirati se, ali opet dosta toga dolazi iz samog iskustva. Tako da slijepo ne pratim sve što pročitam. Osluškujem sebe i trudim se da se maksimalno pripremim koliko je to moguće.

6. Koju mudrost odgoja smatraš najvažnijom?
Mislim da je za odgoj najvažnija ljubav, disciplina i balans. To je ujedno mudrost koju želim da primijenim.

7. I za kraj, kako se najradije opuštaš te kakvi su dalji planovi ? 
Kako sada imam dosta više vremena, opuštam se najviše uz dobre knjige, drage ljude, supruga i muziku. Planovi su mi na prvom mjestu da budem zdrava i da se pripremim za ‘veliki dan’ i susrt sa našim anđelima.Što se tiče posla i karijere i tu sam aktivna. Pripremam jedan projekat koji će uskoro ugledati svjetlost dana. Ne želim puno da pricam o tome ali sigurna sam da će moj dragi Kornerstar biti prvi koji će stati uz mene i proratiti sva nova dešavanja oko novog projekta.

jj2

Jelena s mužem Metinom

 

FOTO: Privatna arhiva