It girl: Iman Karović

Ime i prezime: Iman Karović
Mjesto boravka: Sarajevo
Zanimanje: Student, model i blogger.
Dob: 20 godina
Instagram profil: iman.karovic
Hobi: Rekla bih da mi je blogging hobi, ali se pretvorio u posao vremenom. Sigurno da je čitanje knjiga i učenje stranih jezika nešto u čemu uživam pored toga, za sve ostalno stvarno nemam vremena.
Kako započinjete dan: Vrelim tušem i jutarnjom kafom.
Najveći uspjeh: Mislim da sam do sada u životu imala mnogo manjih i većih uspjeha, i stvarno ne mogu nijedan izdvojiti kao najveći.
Grad koji vas je ostavio bez daha: Svi koji me prate znaju da mi je Venecija najdraži grad na svijetu, svaki put kad odem, vidim nešto što nisam prije i iznova budem oduševljana.
Motivacioni citat koji vas inspiriše: “The place to improve the world is first in one’s own heart and head and hands, and then work outward from there.” – Robert M. Pirsing
Tri stvari koje se uvijek mogu naći u vašoj torbi:
Parfem, ključevi, gumice za kosu.
Najveći izazov u životu: Mislim da je najveći izazov u životu ostati svoj i isticati se u svijetu punom ljudi koji postaju uniformirani.
Omiljeni sport: Odbojka.
Smisao života: Naći unutrašnji mir i sreću. Naći svoj dar i posvetiti mu život.
Omiljeni modni detalj: Svilena marama.
Mala tajna dobrog izgleda: Ključ dobrog izgleda je samopouzdanje.
Mišljenje o tetovažama: Veliki sam fan tetovaža, i sama imam dvije.
Stil odijevanja: Nemam neki određeni stil, niti nešto naročito pratim trendove, ježim se od punog grada djevojaka odjevenih isto. Oblačim se po raspoloženju.
Glavni cilj u životu: Voljela bih se u budućnosti vidjeti kao sretnu, ostvarenu, samostalnu porodičnu ženu, koja radi ono što voli i koja je ponosna na sebe kada se osvrne na sve što je u životu uradila.
FOTO: Privatna arhiva