Sanjin Šabanović: Trudim se svaki dan biti bolji

Razgovarao: Adi Hodžić  Foto: Ajnur Dikedžić

Mladi i uspješni kajakaš Sanjin Šabanović ove godine je učestvovao na Olimpijskim nadama u Češkoj, ovaj mladi sportaš i državni prvak u nekoliko kategorija samo za KORNERSTAR MAGAZINE priča o svojim počecima, treninzima, svojoj podršci te svojim najvećim uspjesima koji su tek zalet u ono što ga tek čeka na sportskom putu. Upoznajte ga.

1.Kako si se zainteresovao za sport?  Otac  je član upravnog odbora KKK “Maglaj” pa me on upoznao sa samim sportom i predložio mi da počnem trenirati.

2. Je li ti se kajak na prvu dopao? Prvo se moj brat upisao na kajak i svaki dan mi govorio kako mu je dobro i kako je atmosfera u klubu odlična pa sam i ja odlučio da probam i ispostavilo se kao dobra odluka.

3. Koliko su naporni treninzi? Početkom sezone treninzi i nisu previše naporni ali kako vrijeme prolazi i kako se državno prvenstvo približava treninzi postaju sve naporniji, ali svaka kapljica znoja se na kraju isplati

4. Kako izgledaju u zimskim uvjetima? Uvjeti nisu idealni ni ljeti a kamoli zimi pa smo primorani da zimski period provedemo u teretani i na trcanju da ne bi u potpunosti ispali iz forme.

5.Ko ti je najveća podrška? Ja svoju podršku imam u svojoj porodici, bratu, klubskim kolegama, treneru i prijateljima i bez svih njih ništa od ovoga što sam do sada uspio ne bi bilo moguće.

6. Koliko je važna psiha u profesionalnom sportu? Psiha je jedan od najvažnijih faktora u svakom sportu jer ako se ne sredite psihički sva fizička sprema vam pada u vodu što znam iz iskustva.

7. Tvoj najveći dosadašnji uspjeh te imaš li uzora? Smatram da je moj najveći uspjeh odlazak na Olimpijske nade u Češku ove godine te titula državnog prvaka u k1 na 500m za juniore i u k2 sa Muamerom Karabegovićem na 200m za seniore.
Što se tiče uzora ne postoji određena osoba koju ja vidim kao svog uzora jednostavno se trudim da svaki dan budem bolji nego sto sam bio jučer i da obradujem sve ljude koji vjeruju u mene.