Tri velike ljubavi vašeg života (i zašto ih trebate naći)


Ove tri velike ljubavi naša su najbolja nada za stvaranje ispunjenog i smislenog života, iznutra i izvana

Ako u ljubavi nešto krene po zlu, čini se kako i sve drugo ide krivo, zar ne?

Prije nego što odgovorite, ovdje nije riječ o romantičnoj ljubavi. Romantičnu ljubav ne moramo izjednačiti s ultimativnom srećom do kraja života, kao što su nas popularna kultura i romantični filmovi u to uvjerili. Više je nego moguće imati sretan i bogat život bez romantične ljubavi. Ovo vrijedi ponoviti: Više je nego moguće imati sretan i bogat život bez romantične ljubavi.

Ono što je dr. Debra Campbell tijekom dva desetljeća rada kao psiholog naučila jest da život zapravo nudi tri velike ljubavi. Ove tri velike ljubavi naša su najbolja nada za stvaranje ispunjenog i smislenog života, iznutra i izvana. Pronalaženje ovih triju ljubavi stvara okvir u kojem ćete naći ispunjenje, svrhu i radost, a radi se o ljubavi prema sebi, ljubavi prema svrsi i ljubavi prema drugima.

Kada uklonimo prepreke, postaje jasno kako je naš životni put u konačnici epski lov na blago na ove tri ljubavi našeg života. One obuhvaćaju ono što tražimo, što želimo biti i kako se želimo osjećati. Život je proces razvijanja vještina, mudrosti i svijesti za otkrivanje i uživanje u tim ljubavima. Na kraju našeg vremena na zemlji, malo je vjerojatno da će bilo što biti važnije od ove tri stvari. Dakle, zašto gubiti vrijeme i tražiti ispunjenje na drugim (krivim) mjestima? Vi ste izvor svake od tri najveće ljubavi. Pustite ih da budu vaš kompas svaki dan života.

Izvor: naturala.hr