OKRUŽI SE POZITIVOM Četiri tipa toksičnih osoba kojih se pod hitno trebaš riješiti

Zbog manjka slobodnog vremena i konstantnog stresa uzrokovanog poslom, financijama, obitelji i brojnim drugim faktorima, imamo sve manje vremena i energije za ljude koji nadm u život unose negativnost i dramu.

https://giphy.com/embed/8tEfbyPnDteKY

Život je prekratak da ga trošiš na one koji ti odmažu, pa si postavi pitanje – utječu li osobe iz tvog okruženja pozitivno ili negativno na tebe? Ako je odgovor negativan, vrijeme je za čišćenje, a ovo su četiri tipa toksičnih osoba koje svakako ne želiš imati u svom životu.

Ljubomorna osoba

https://giphy.com/embed/FQvlxag2kbVyU

Zelenilo od zavisti ne samo da nije zdravo za dotičnu osobu, nego i za tebe. Iako ljubomora na bilo koji aspekt tvog života puno više govori o osobi koja je ljubomorna. Kada se zbog nje ti počinješ osjećati loše zbog svojih postignuća, vrijeme je da kreneš dalje. Dobar prijatelj nas potiče na stvari koje nas čine sretnima, a bez obzira je li riječ o ljubomori financijske ili nematerijalne prirode, nitko ti nema pravo uskraćivati ponos na vlastita dostignuća.

Uvijek negativna osoba

https://giphy.com/embed/3ohze32uj3QUTv7Why

Negativnost može biti zarazna i što si više njome okružena, to ćeš više početi usvajati takvo ponašanje. A da najčešće toga nisi ni svjesna! Postoji velika razlika između realističnosti i pesimizma, a negativnost i sami crnjaci nikome ne trebaju.

Iznimno dramatična osoba

https://giphy.com/embed/NwqUDbhpYL4VW

Svi znamo onu jednu osobu koja živi za dramu. Iako nekada zna biti zabavno, puno češće je iznimno naporno i iscrpljujuće. Bez obzira koliko tu i tamo voliš čuti masni i sočni trač, kraljeve i kraljice drame izbjegavaj u širokom luku.

Osoba koja sve i svakoga uvijek osuđuje

https://giphy.com/embed/zLXBAnyOqmTHa

Što god i kako god dobro nešto napravila, dotična osoba će uvijek naći nešto što u tom procesu nije dobro, uvijek će naglasiti kako bi suprotni učinak bio bolji i kako to baš i nije bila najbolja opcija. Nebitno radi li se o odabiru okusa sladoleda ili pronalaženja novog posla, nikada ništa ne prolazi bez osude. Konstantno kritiziranje najčešće je posljedica vlastitih nesigurnosti koje takve osobe projiciraju na sve oko sebe. Hvala, ‘đenja!

https://giphy.com/embed/Oy2zKS5DgEKxG

izvor:100posto.hr