Mihajlo Čeprkalo: Nastupom na Olimpijskim igrama ostvario sam svoj san

Bh. plivač Mihajlo Čeprkalo koji je predstavljao našu zemlju na Olimpijskim igrama samo za Kornerstar Magazine otkriva kako se zainteresovao za plivanje, šta ga najviše ispunjava u sportu, važnosti psihe te o svojim ambicijama.
1.Kako si se zainteresovao za plivanje?
Na plivanje me mama upisala čisto kako bih naucio da se odrzavam na vodi i osnovne tehnike. Vremenom mi se sve to svijdelo, i drustvo i voda i tako sam ostao u ovom sportu.
2.Šta je to što te najviše ispunjava u sportu?
Ispunjava me upoznovanje novih ljudi, novih drzava, putovanja. Takodje, volim i osjecaj kada dodjem kuci umoran sa treninga znajuci da sam ga dobro odradio i legnem mirno spavati. 
3.Koliko je psiha važna?
Psiha je jedan od odlucujucih faktora za svakog sportistu. Jer koliko god fizicki bio spreman, ako nisi i mentalno sve propada. Psiha je kljucna, i zato postoji priprema pred trku, spremanje na sve moguce situacije tokom trke. Ali definitvno je najvaznije vjerovati u sebe i svoje mogucnosti a to se postize ako dobro odradis ciklus treninga namijenjenih bas za neku odredjenu trku.

 4.Šta je za tebe tvoj najveći dosadašnji uspjeh? Najveci uspjeh mi je nastup na Olimpijskim igrama. Tim nastupom sam ostvario svoj djecacki san.

 5.Šta planiraš dalje, kakve su ti ambicije?

Zbog povrede ramena, koju sam imao prosle godine nisam vise u mogucnosti da treniram za 1500kraul, nego sam se prebacio na krace discipline jer one ne zahtijevaju veliku kilometrazu. Tako da cu u narednom periodu ucestvovati vjerovatno na Evropskom juniorskom i Svjetskom juniorskom prvenstvu na 100m kraul i 100m delfin. Nadam se dobrom rezultatu, ako sve bude kako treba.

6.Kako se najradije opuštaš, kada nisu na treningu?
Najvise volim da spavam i gledam filmove, tako da obicno biram takav nacin opustanja. 
7.Šta bi poručio svima onima koji bi pošli tvojim putem?
Samo upornost i jako puno odricanja ce dovesti do ozbiljnijeg rezultata. Tesko jeste, ali se isplati!