Neira Kamerić: Moj cilj je biti girl boss u svim sferama

IT GIRL” JE RUBRIKA U KOJOJ PREDSTAVLJAMO MLADE, LIJEPE, USPJEŠNE DJEVOJKE SA STILOM I ZDRAVIM NAVIKAMA NA URBAN, KOZMOPOLITSKI, SOFISTICIRAN NAČIN KOJE HRABRO KORAČAJU ŽIVOTNIM PUTEVIMA I VRIJEDNO GAZE KA SVOM CILJU.

Ime i prezime: Neira Kamerić (Delirium)

Mjesto boravka: Sarajevo

Zanimanje: studentica završne godine prava/blogerka i YouTuberka

Dob: 23

Instagram profil: @neira_delirium

Hobi: Kod mene je tanka linija između zanimanja i hobija jer se kod nas od bloga i YouTuba (još) ne može da živi, ali ipak sam mu ja pristupila ozbiljno kao da je zanimanje. Ono za šta definitivno znam da je hobi su Instagam i putovanja.

Kako započinjete dan: Ugasim alarm.

Najveći uspjeh: Govori u Evropskom parlamentu u Briselu i Agenciji za atomsku energiju u Beču i reakcije koje sam dobila na njih.

Grad koji vas je ostavio bez daha: Bez daha me svaki put ostave Rim, Istanbul i Pariz, ali u Beču mi srce najviše zaigra.

Motivacioni citat koji vas inspiriše: If you never try, you’ll never know ili This too shall pass – u zavisnosti od situacije.

Tri stvari koje se uvijek mogu naći u vašoj torbi: Novčanik, ključevi i flaša vode – a mobitel je naravno uvijek u ruci 🙂

Najveći izazov u životu: Ispiti iz Obligacionog i Ustavnog prava – koji su na moju veliku sreću (i trud) konačno iza mene.

Omiljeni sport: Računa li se penjanje na nedostižna mjesta kako bih uslikala dobru fotografiju?

Smisao života: Odgovor na ovo pitanje je vječna borba između putovanja i onog jednog najdražeg zagrljaja. Možda zagrljaj na putovanju?

Omiljeni modni detalj: Šešir

Mala tajna dobrog izgleda: Torbe i obuća moraju biti efektne (što ne podrazumijeva uvijek da su lijepe). Za svaki slučaj stavite i šešir (smijeh)

Pored ovih tehničkih savjeta, na kraju dana je najbitnije da vas ne bude strah da nosite odjeću koja vam se dopada. Čitav život slušam kako ja ne bih trebala da nosim neke komade zbog svoje (ne)visine ili građe, ali nakon što ja to iskombinujem tako da prilagodim sebi – obično ti komentari utihnu, a uslijede pohvale. Nemojte sebe osuditi na život bez stila jer nemate samopouzdanja.

Mišljenje o tetovažama: Želja koja još čeka da dođe na red.

Stil odijevanja: Slojevi, oversized komadi, neutralne boje i obuća za kojom  se okreću glave.

Glavni cilj u životu: Fokusirana sam na male ciljeve koji će me na kraju dovesti do ostvarenja glavnog – biti girl boss u svim sferama života.

Foto: Aida Slamnik

Pratite nas na FB page: 
Svidio vam se tekst?
Podijelite ga s prijateljima!