Selma Bijedić: Ljubav je ono što me pokreće

IT GIRL” JE RUBRIKA U KOJOJ PREDSTAVLJAMO MLADE, LIJEPE, USPJEŠNE DJEVOJKE SA STILOM I ZDRAVIM NAVIKAMA NA URBAN, KOZMOPOLITSKI, SOFISTICIRAN NAČIN KOJE HRABRO KORAČAJU ŽIVOTNIM PUTEVIMA I VRIJEDNO GAZE KA SVOM CILJU.

Ime i prezime: Selma Bijedić

Mjesto boravka: Mostar

Zanimanje: Dizajnerica

Dob:23

Instagram profil: @selma_bijedic

Hobi:   Moj hobi je fotografisanje, volim da   fotografišem ljude, trenutke, emocije i osjećanja.

Kako započinjete dan:  Dan započinjem   osmijehom  i velikom šoljom crne  kafe.

Najveći uspjeh: Najveći mi je uspjeh što je sredina u kojoj živim prepoznala moj rad. Ponosna sam što sam u protekloj godini osvojila dvije značajne nagrade koje su mi dale dodatni vjetar u leđa.  Pobjedu na takmičenju  za mlade dizajnere Perwoll New Generation 2016  i priznanje SNL i nagrada za Dizajnera godine smatram trenutno svojim najvećim uspjesima.

Grad koji vas je ostavio bez daha: Jako volim putovati i koristim  svaki trenutak da negdje otputujem.  Teško  je da odaberem samo jedan grad, jer svaki grad  ima dušu i svaki je poseban. Međutim grad  kojem se rado vraćam i koji me svaki put ostavi bez daha je definitivno Rim. Magičan je.

Motivacioni citat koji vas inspiriše: “Ako nešto dovoljno jako želiš, cijeli svemir se uroti da ti pomogne da to ostvariš.”

Tri stvari koje se uvijek mogu naći u vašoj torbi:  U torbi uvijek imam novčanik, telefon  i  ključeve.

Najveći izazov u životu:  Ostati svoj, jedinstven  i  dosljedan sebi  u svijetu koji pokušava da vas učini istim kao i svi ostali.

Omiljeni sport:  Tenis.

Smisao života: Smisao života za mene je ljubav, ona nam daje sve one nijanse osjećaja sreće. Ljubav je ono što me pokreće, ona ima bezbroj oblika, lica, boja i mirisa, ona je esencija moga života.

Omiljeni modni detalj: Ja obožavam torbe. Mislim da tu nisam neka iznimka, već tipično žensko. Odličan su modni detalj koji upotpunjuje svaku odjevnu kombinaciju. Volim male stvari i velike torbe. Moje torbe su uglavnom ogromne, u koje  stane sve što mi treba. Posebno sam vezana za svoje torbe, ali ipak najdraža mi je ona  koju sam naslijedila od svoje mame.

Mala tajna dobrog izgleda: Dovoljna količina sna, pozitivna energija i njegovana prirodna ljepota.

Mišljenje o tetovažama: Nemam  tetovažu. Voljela  bih da  imam bar  jednu  ali trenutno  nisam  dovoljno  hrabra za taj korak.

Stil odijevanja: Nikada se ne bih mogla svrstati u neko tačno određenu kategoriju, mix & match  je moja omiljena vodilja pri odabiru, to je ono u čemu uživam! Mislim da je najvažnije biti obučen u skladu s prilikom, vremenom, ali i slijediti trenutne osjećaje. Jednog dana je Boho, drugog Tomboy, trećeg  Rock Chic. Volim da se igram sa stilovima, krojevima i dezenima.

Glavni cilj u životu: Najvažnije mi je da budem sretna,  ispunjena i svake godine sve uspješnija  na svim životnim poljima.

Foto: Dejan Cabrilo

Pratite nas na FB page: 
Svidio vam se tekst?
Podijelite ga s prijateljima!